Han Wijns, Develop2Create

Managing Director Develop2Create over Skogsfloating

 “Als trainer zet ik SPARQzone in als onderdeel van een begeleidingsproces van een directieteam. Dit team begeleid ik in de ontwikkeling van een zeer operationeel team naar een meer strategische en bestuurlijke directie, omdat het bedrijf ontzettend aan het groeien is.

In dat proces past de bezinning, zowel op persoonlijk vlak als op teamniveau: waar komen we vandaan, waar willen we naartoe en waar staan we nu? Ik heb daarvoor binnen het proces tweemaal SPARQzone ingezet, waarvan eenmaal in het donker, wat een speciale ervaring was. 

“Tot nieuwe ideeën komen door afstand te nemen, te verstillen en te bezinnen”

In de concentratie en bezinning zaten momenten voor focus op zowel jezelf als individu, als focus op iemand anders in de cirkel, om vandaaruit ideeën te krijgen over wat je een ander wilt meegeven of wat je zelf mee wilt nemen.

De echte uitwisseling van de ideeën kwam ’s avonds, tijdens het diner. Dat ging echt fantastisch, want doordat we het moment van verstilling in SPARQzone hadden gehad, realiseerde iedereen zich heel goed waar ze op uitgekomen waren en konden ze daar heel goed op terugkomen. Deze manier van werken is voor dit team helemaal niet gewoon en dat was in het begin wennen. Het werkte echter zo goed dat de directie het nu tijdens iedere training wil, en het ook aanbeveelt voor andere teams binnen het bedrijf. De directieleden zijn er erg enthousiast over en hebben het inmiddels gekscherend over de ‘Han-matten’. Ze vinden het een waardevol element in hun ontwikkelingsproces. Ze hebben zich gerealiseerd dat bezinning daarbij belangrijk is, vooral in een team dat altijd maar op actie en operationaliteit gericht is.

Van afstand tot nieuwe ideeën komen, is onderdeel van de nieuwe manier van werken in dit bedrijf. Wat dat betreft is SPARQzone voor mij veel meer dan een ontspannen onderdeeltje van een training.” www.develop2create.nl

Vind ons

Mortelakkers 6
5271 HX Sint Michielsgestel
The Netherlands

Bel ons
+31 651 78 89 94

“There is no Wi-Fi
in SPARQzone, but we
promise you will find
a better connection”

© Copyright 2022 SPARQzone

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.